Per promoure l’educació ambiental en aspectes tant cabdals com la conservació dels amfibis i la seva biodiversitat, estem realitzant un seguit d’activitats de les quals en poden gaudir petits i grans.
-Nit amfíbica als Aiguamolls de l’Empordà: sortida nocturna pensada per a tots els públics que es realitza anualment a mitjans del mes d’abril. En ella es coneixen in situ les diferents espècies, així com la seva biologia, cant i curiositats.
-Visca els Amfibis!: Xerrada divulgativa centrada en la conservació dels amfibis a través del coneixement de curiositats d’aquest grup. Actualment s’ha dut a terme al cicle mitjà de gran part de les escoles de municipis del PNAE.
-Taller llengua-llarga: activitat de reciclatge on es potencia la creativitat de la mainada en la elaboració d’un tritó o una granota. Realitzat en la campanya SOM Empordà.
-Taller TOT Compartint la Bassa: Amb la finalitat de conèixer la biologia dels amfibis, s’ha creat un taller dirigit a totes les edats de primària. Realitzat durant el Festival de les Aus del PNAE.
-Taller de Granotes-imant: Després de conèixer el material de camp per l’estudi amfíbic, els nens elaboren granotes-imant amb material reciclat. Realitzat durant la Primavera Creativa del PNAE.
A més s’han realitzat seminaris a la UdG (Universitat de Girona) i xerrades tècniques al mateix PNAE (Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà). També s’ha participat en la redacció del Protocol de Bioseguretat del “Programa de vigilància sanitària d’amfibis a Catalunya”.